Mestverwerking

Voor mestverwerking zijn wij ook volledig ingericht. Het uitrijden van mest op grasland wordt gedaan met een 11 m3 vacuum- tank die in hondegang kan rijden. Hierdoor wordt bodemverdichting tegen gegaan en treedt er minder groeivertraging op.

Tevens is er de mogelijkheid om te sleepslangen daar voor gebruiken wij een peecon eco bemester van 12 Mtr en een doda mestpomp vooral in grasland en graanpercelen waar het systeem veel voordelen heeft ten opzichte van de tank en trekker in het land met name insporing vermindering.

Voor het transporteren van mest van boer naar afnemer maken wij gebruik van een grotere tank met mestbemonsteringsapparatuur en een losse mobiele weegbrug van tobroco, welke ook voor andere wegingen wordt gebruikt.

Met de 20 m3 Roelama tank is het mogelijk er een grasland- of bouwlandinjecteur te achterhangen in combinatie met wegen en bemonsteren GPS en AGR.

Hierdoor ontstaat een combinatie van hoge werksnelheid en lage kosten per m3

Ook voor het verspreiden van vaste mest kunt u bij ons terecht.

Mestscheiden

Nieuw in 2012 is het scheiden van mest. Dit gebeurd in samenwerking met loonbedrijf Verberne uit neerkant. De machine die gebruikt wordt is een centrifuge van Pieralisi. Deze machine haalt hoge gehaltes in de dikke fractie. En er ontstaat een zeer mooi product wat makkelijk afzetten is voor export en eventueel binnenlands gebruik. Informeer naar de mogelijkheden voor u. Wij informeren u graag of zie www.mestverwerking.nl

[Galerij niet gevonden]